23.11.2016

Аркадій Стужук: ОЛТЕКС передало 15 тисяч курток утеплювача з американського POLARTEC для потреб Міноборони

22 листопада, на виконання договору №286/3/16/90 ТОВ «ОЛТЕКС» постачило Міністерству оборони України партію курток костюму утеплювача виготовлених з флісового полотна американської компанії Polartec. Кількома днями раніше компанія передала дві сотні флісових кофт у якості благодійної допомоги бригаді українських військовослужбовців, які перебувають на відстані кілометра від лінії розмежування сил у зоні проведення АТО.

«Сучасні та теплі», – здебільшого такі відгуки можна почути від українських військовослужбовців, які мали досвід використання нової флісової куртки українського виробництва. Куртка входить до складу бойового єдиного комплекту (БЄК) і призначена для експлуатації в бойових умовах та пунктах постійної дислокації у якості зігріваючого шару до куртки вітровологозахисної зимової, чи інших виробів БЄК.

Основним матеріалом для виготовлення куртки утеплювача є гладкопофарбоване трикотажне ворсове начісне полотно типу «фліс». В Мінобороні наполягали, щоб полотно мало особливі технічні характеристики. Тканина повинна максимально зберігати тепло (сумарний тепловий опір не менше 0,25 С0/Вт на м2), бути вітрозахисною (повітропроникність не менше 400 м2/с), у ході експлуатації зберігати пружність (повернення до попереднього стану), бути стійкою до стирання, дії поту та тертя.

«У травні-червні провели моніторинг ринку та випробування наявного флісу, який би відповідав вимогам Міноборони. Серед наявних пропозицій, лише фліс торгової марки Polartec відповідав висунутим Міноборони вимогам. Це американський виробник, продукція якого завдяки своїм якісним характеристикам користується попитом в арміях країн NATО», – повідомила головний технолог ТОВ «ОЛТЕКС» Любов Рижаєва.

Експертиза проведена на замовлення Міжнародного інституту комплексних досліджень та експертиз у сертифікованій лабораторії свідчить, що фліс виробництва американської компанії Polartec істотно перевершує існуючі на ринку аналоги. Він кращій за функціональними властивостями (повітропроникність, теплозахист, стійкість до стирання, опір стисканню, пружність) і показниками товщини полотна.

Міністерство оборони України погодило ТОВ «ОЛТЕКС» використання полотна типу «фліс» торгової марки Polartec Insulation для виготовлення куртки утеплювача.

«Цього року процедура закупівель теплих речей була розпочата Міністерством оборони в середні літа. Це позначилось на строках виготовлення та здачі готових виробів. Вони були максимально стислі. Ми виготовили і завчасно передали теплі речі за умовами договору Міністерству оборони, за що я хотів би подякувати всім працівникам підприємств компанії», – зазначив директор ТОВ «ОЛТЕКС» Аркадій Стужук.

В Мінобороні анонсували ретельну перевірку якості виробів вітчизняних підприємств. Представники Центру супроводження та розвитку матеріального забезпечення ЗС України підтвердили якість виготовлених курток костюму утеплювача працівниками ТОВ «ОЛТЕКС». За словами представника Замовника у вибірковій партії були виявлені поодинокі відхилення, в межах допустимих норм, які стосувалися здебільшого обробки окремих деталей куртки (блискавки та ідентифікаторів). Зазначені зауваження не впливають на функціональні характеристики однострою і були усунені на виробництві ще під час перевірки. Згідно з актом приймального контролю куртка костюму утеплювача виготовлена у відповідності з ТУ 14.1-108-00034022:2016 і може використовуватися військовослужбовцями ЗСУ у складі бойового єдиного комплекту польової форми.

Після перевірки якості 15 тисяч курток костюму утеплювача були відвантажені до об’єднаного центру у місті Хмельницький. Напередодні, для допомоги бійцям які перебувають на відстані кілометра від лінії розмежування сил у зоні проведення АТО працівники ТОВ «ОЛТЕКС», у якості благодійної допомоги, передали дві сотні теплих флісових кофт.

«Саме зараз військовослужбовці можуть знаходитись просто неба: на блокпостах, в окопах, при температурі нижче нуля і прохолодному вітрі. Вони відчувають гостру потребу у теплому одязі. Працівники компанії, увесь дружній колектив ТОВ «ОЛТЕКС» відгукнувся на запит волонтерів про надання допомоги і за власний кошт, додатково до основної роботи виготовив двісті флісових кофт. Разом з побажаннями міцного здоров’я, мужності та вдачі ми передали їх до волонтерської організації і вже незабаром військовослужбовці отримають теплі речі», – повідомила голова спостережної ради ТОВ «ОЛТЕКС» Ганна Огаренко.

Нагадуємо, що ТОВ «ОЛТЕКС» перші, хто цього року вчасно постачив теплі речі Міністерству оборони і достроково передав форму для військових на Сході України.